Gelijk naar onze Kidz-Active school.
Door: yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
02 Februari 2007 | Ghana, Tamale
Dus dat was een erg leuke ontvangst,
Eerst naar de school, HELEMAAL GEWELDIG, zo leuk ook om het nu eindelijk aan Mary te laten zien, we hebben genoten, de school is mooi geel geschilderd de deuren en al het andere raamwerk zijn knal oranje, het is echt geweldig.
Ook de klassen binnen zijn geel geverd het is echt heel vrolijk allemaal.
De toiletten zijn nu op middelhoogte dus ongeveer een meter, 6 stuks, helemaal goed.
De septictank is al gegraven, een mooie grote Pap ( Sleijster)
Mary vond het ook echt fantastisch om het te zien.
Mary vond alles wel wat armoediger en erger dan ze had gedacht of voorgesteld.
Ook Ticcs waar wij zitten is natuurlijk het minimum, in een gastfamilie zit je beter, wij hebben nog geen kopje thee of wat dan ook, maar Mary houdt zich echt fantastisch, we hebben het samen ook erg leuk.
De eerste dag ook al gelijk geen stroom.
Dat was een lekkere binnenkomer, maar alles went.
Ze kan het allemaal goed relativeren.
Ze is even een sigaretje roken vandaar dat ik dit even kan typen.
Manon we hadden een reserve paar in de koffer gestopt hahahaha.( je weet wel he onze kniebeschermers)
Even voor iedereen die mij misschien een mailtje heeft gestuurd, ik heb er geeneen ontvangen, er zat maar een berichtje in mijn mailbox en dat was een berichtje van deze site,
Na de school naar Ticcs koffer uitgepakt en even gezeten en toen naar Habiba om te eten, was erg lekker. spagetti.Ze past het eten aan , aan Mary erg lief van d`r.
Uiteraard de cadeautjes gegeven, iedereen was er erg blij mee, en natuurlijk twee grote tassen met brillen, een tas van Hans, een vriend van Hotske en een tas van Hans Anders.
Allemaal bedankt.
Vooral de foto`s werden zeer gewaardeerd, we hadden voor Habiba en Hassan een fotomapje met foto`s ook van hun moeder, dat was erg gaaf.
We hebben met Piet ( Yuhuzu) gesproken en hem verteld dat hij te duur is , als dat zo blijft zoeken we een ander, hij heeft beterschap beloofd, en inderdaad het gaat nu veel beter.
Weer terug en uitgerust we waren doodmoe.
Volgende ochtend uiteraard ontbijt in de ontbijtkamer, dan zit je dus met de mensen die er zijn aan een tafel zijn er meer dan pas mag je naar de volgende tafel, het ontbijt is om half acht,
( Willy weet je nog)
Dus al vroeg engels kletsen.
Dus nu is het vrijdag de tweede.
Smorgens vroeg afspraak om naar het invalide project te gaan. Daar gesproken met twee vrijwilligers ( van Vrijwillig Afrika, van Patries )Irene en Fleur, die het zeer naar hun zin hebben. Met Fleur en Els hebben we maandag een afspraak.
Toen met de aannemer naar de bouw van het invalide project gaan kijken, we gaan het van steen optrekken en er deuren en ramen in maken, het houten frame is al gemaakt en het zinken dak zit er al op.
We hebben het nu voor vrij permanent gebruik gekregen, voor 10 of anders voor twintig jaar.
Daarna weer terug naar de invalide vrouwen om hen het goede nieuws te vertellen en met Irene te praten die haar opgehaalde geld wil gebruiken voor ons invalideproject.
Uiteraard was Piet erbij en ook Habiba.
We gaan weer verder op het volgende velletje.