Hans Botel, krokodillen Farm
Door: yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
02 Februari 2009 | Ghana, Accra
Hoi familie`s fijn dat we zoveel contact hebben, gezellig.
Wij zijn dus naar het feest van het dovenproject geweest, dat was echt indrukwekkend, wat knap. muziek maken en dansen als je niets hoort, en nog mooi ook, en met een grote groep, dat is nog moeilijker, dan moet het ook nog gelijk gaan, de leraar heeft ze geleerd, hoe handen en voeten te bewegen, en tellen he, super knap.
Wij hebben eerst met Hassan en Habiba daar gegeten, en daarna begon het feest, daar waar ook al onze vrijwilligers, dat was erg gezellig.
De volgende ochtend om vier uur liep de wekker af,( nou eigenlijk ook om drie uur, shit hahaha, Mary had m verkeerd gezet) dus om 4 uur weer, en hebben we nog gauw de bedden zo opgemaakt zoals het moet voor de vrijwilligers, spullen gepakt, en ja hoor, Hassan ,Habiba en onze Piet, waren er al om ons naar de airport te brengen.
Wij naar Accra, naar het Afia Africa Village, een super leuk hotel aan zee, we hadden een kamer met zeezicht, maar aangezien die nog niet klaar was toen wij kwamen ( jajaja zo vroeg) was die nog niet klaar en hebben we een andere genomen, achteraf een beetje jammer.
Alex stond ons op te wachten op het vliegveld, met de pickup service van het hotel, dus hebben we met zn drieen ontbeten en weer gepraat, toen eindelijk iedereen weg, en wij heerlijk de hele middag op het terras gezeten, overdekt, en uitzicht op zee, heerlijk.
Lekker gegeten, en de volgende ochtend, uiteraard na vele onderhandelingen met een taxi wij naar Big Milly`s Backyard,in Kokrobite, een nagemaakte compound als hotel, maar wij hadden een beetje pech,( vonden wij) er was een begravenis bezig en daar zijn alleen maar rasta figuren, dus raggae muziek, best wel mooi, maar niet van `s morgens tot `s avonds, en dan met zo`n bas erin dat je buik zeer doet, en je ook niet normaal met elkaar kunt praten, beetje jammer, maar wel een prachtige plek.
`s middags lekker naar het strand geweest, wat voor de poort ligt, heerlijk, uiteraard ook daar knal harde muziek pppfffttt, wordt je gestoord van.
Ook een beetje jammer dat je om 16.00 uur `s middags de maaltijd voor `s avonds moet bestellen en wij dat niet wisten, dus toen we lekker wilden gaan eten, mooi niet keuken gesloten, dan maar een milk shake aan de bar dat vult ook wel, en naar een show gekeken van rasta figuren op de djembe, echt super gaaf en dansers erbij, echt genoten.
Na een lekker ontbijtje vanochtend met zeezicht en vers fruit, spullen gepakt, en op naar de volgende bestemming.
Dat is dus Fetufu, naar Hans Botel Cottage, dat was een auto rit van twee en een half uur, dat is lang, aangezien het eerste stuk door de compounds gaat en de wegen erg slecht zijn, ( rode aarde met gaten)
Kosten taxi 75 cedis, best een knap prijsje.
Hier is het heerlijk een hotel met zwembad, een restaurant boven het meer, op palen, en in het meer krokodillen, als je iets in het water gooit. komt er zo`n grote bek omhoog. best eng.
Dus wel opletten.
Net een taxi besteld voor morgenochtend half negen, die brengt ons morgen naar Kakum park, waar we de loop over de boom bruggen gaan doen een soort touwladders, 40 meter boven de grond, heel hoog dus,
En daarna de woudloop, een loop met gids door het oerwoud, echt gaaf.
En misschien doen we er nog een natuurpark met veel apen achteraan, maar dat weten we nog niet zeker, moet ook even kijken, want onze taxi chauffeur blijft op ons wachten, dus dat moet ook niet de hele dag gaan duren.
Nog even Ghanese wijsheden, we hebben een schilderij voor de Kidz Active Lodge gekocht en dat staat op de grond net als de anderen,( tot ze opgehangen worden) maar deze staat op de zijkant, komt Habiba binnen, zegt ze, zo moet ie niet, hij moet zo, en ze draait `m, hahaha, zij dacht dat we de compound op z`n zij zouden zetten.
Nou dat was m weer, misschien nog een keer een stukje, ik doe mijn best, maar we zien wel, en Peet Foto`s werkt niet echt lekker, dan moet je . je foto`s op een computer in het internet Cafe zetten en dan daarvan je benodigde foto`s pakken en het duurt uren, ik zet de foto`s erop als we weer thuis zijn, liefs van ons, Mary en Yvonne.
03 Februari 2009 - 05:46
Peet:
Hallo, ondernemende vrouwen van mij, zo zien jullie toch ook nog wat van het land, leuk van het ene hotel naar het andere. Van dat schilderij snap ik niet zoveel, maar dat hoor ik wel als jullie terug zijn. Heb van alle verslagen een afdruk gemaakt om te laten lezen door m'n schoonouders, hier tot nu alles goed, Deem heeft oorpijn gehad, en met Senna ga ik morgen naar logopedie, alles gaat z'n gangetje, erg koud en het heeft gesneeuwd, ik moet gaan rijden, ik bel wel en laten jullie weten of dat er op tijd vertrokken wordt, zodat wij er op tijd kunnen zijn op schiphol.
groetjes en een paar dikke xxxxx peet, kinderen en kleinkinderen. doeiiiiiii -
03 Februari 2009 - 12:49
Mart :
Hoi dames fijn dat jullie er zo van genieten,mag ook wel, jullie hebben er hard genoeg voor gewerkt.Zaterdag avond mijn verjaardag gevierd, het was heel gezellig,het was wel vreemd dat je er niet bij was,volgen jaar beter,jullie komen al weer gauw naar -
03 Februari 2009 - 14:05
Mart:
sorry mijn battery was leeg ik snapte er al niets van.In ieder geval ik wens jullie een goede vlucht,en tot ziens Liefs Mam -
03 Februari 2009 - 18:38
John:
Gaaf dames, ik lees nu 2 verslagen achter elkaar omdat er geen gelegenheid was om eerder te lezen.
Fijn dat alles goed gaat en dat jullie toch ook nog wat zien van de rets van Ghana.
Liefs John -
03 Februari 2009 - 18:56
John:
Beste dames Ik heb net fotos van jullie gezien op de site van Karinpalland.waarbenjijnu.nl. Heel leuk
Groetjes John -
03 Februari 2009 - 21:28
Patries:
Hai daar,
Klinkt weer super wat jullie allemaal meemaken.
Leuk om te lezen, ik weet precies waar jullie het over hebben!Gaaf he Hans Botel.
Enne....niet meteen zo reageren als we 1 keer niet een berichtje erop zetten, we hebben je elke dag aan de telefoon.
Veel plezier nog!! en tot zaterdag!!
Liefs Patries
04 Februari 2009 - 11:42
Daan:
Hai hai ...
leuke verhalen weer!
Erg leuk dat wij zo op de hoogte blijven van jullie verhalen omdat wij vaak smse en bellen!
Dus boven staande oproep beschouw ik maar als niet voor de familie van aalten bestemd!
Maare we zien jullie snel weer, en ook nu staan onze huizen geheel voor jou, Mama, ter beschikking! Tot snel.
Veel plezier nog!
Kuzzz