Hoezo corrupt???????
Door: yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
05 Februari 2007 | Ghana, Tamale
Zaterdag ochtend de derde.
Uiteraard weer vroeg opgestaan, na het ontbijt kwamen onze kindjes van Ticcs weer naar ons toe, en hebben we ze op het stoepje gezet en de schoentjes aangetrokken die Manon had meegegeven, ze vonden het helemaal geweldig, Manon hun dank is groot.
Daarna naar de keuken waar de keukenvrouw net een baby heeft , weet je wel Tries die kleine die steeds op de kisrt lag te slapen onder het vliegen netje,
Mary had roze baby schoentjes mee genomen de vrouw was er helemaal blij mee, we hebben haar ook een heleboel van de baby kleertjes gegeven.
Er is een ouder meisje en die had toen niets, die heb ik toen mijn eigen leren schoenen gegeven en een t-shirt ze rende zo hard ze kon naar de keuken om het te laten zien.
De kids hebben ook ballonnen gekregen, helemaal gaaf.
Het tuinmeisje( heeft kleurtjes en kleurboek voor haar zoontje gekregen en twee lange broeken iedereen blij.
We zijn naar de markt gegaan om half negen en hebben stof gekocht voor Mary en mij om rokken van te laten maken, en uiteraard de colabonen, voor de chief dat was nog een hele toestand want ze waren natuurlijk weer niet goed genoeg volgens Habiba een hoop gedoe op die markt, lachen hoor.
Wij naar Hassans huis om hem op te halen om naar de chief te gaan, om daar over de grond van het misschien nieuwe kinderdorp te praten.
We hebben de colanoten gegeven dat moeten er precies vijftig zijn,en 5 euro moet stiekum onderin, hahahah hoezo corrupt.
En toen de klapper ik had foto`s meegenomen van het vorige bezoek van Patricia en mij aan de chief deze hadden we in Holland al gelamineerd, nou hij was er stuk van, zo blij. zo blij.
Het gesprek ging steeds makkelijker.
Mary genoot, en vond het ook een beetje eng, logisch dat vonden wij de eerste keer ook.
Maar we hebben een afspraak voor zondag dus dat moet goed komen, dan horen we of we de grond hebben.
Dus morgen.
Toen naar de stad om 9 ordners te kopen voor Vrijwillig Afrika, Mary en ik hebben al de papieren die Tries heeft gemaakt er netjes ingedaan, maar nu moeten we nog meer kopieen hebben en nog 6 ordners.
Dus maandag weer naar de stad, ook hebben we een fotolijstje gekocht voor het weeshuis om hun foto in te doen.
Toen naar Ticcs en gerust en toen naar Habiba om te eten, was weer heerlijk, ommelet met rijst.
En daarna met zijn allen naar de landlord en zijn zoon Saani en vriend Bash.
We hebben het fototoestel gegeven Andries duizend maal dank hij schrijft een brief die ik voor je meeneem.
De jongens waren uitgelaten van blijdschap met hun telefoons ook van hen veel dank.
Ze werken met blijdschap voor Vrijwillig Afrika.
Daan ( mijn Daan) wil jij nog even goed uitleggen welke slippers( ik kijk ook in het fotoalbum van Habiba) aangezien ik dus geen mailtjes heb gekregen.
Kus van ons, wij stoppen nu, we gaan uit eten doei allemaal.
Liefs van Mary en Yvonne.
04 Februari 2007 - 19:01
Danielle P:
hoi mary en yvonne,
zo te lezen hebben jullie al veel gedaan en gelachen. nog veel succes en plezier.kuz daantje -
04 Februari 2007 - 22:35
Daan ( Mijn Daan):
hihi, hai mamie en meer.
wat een belevenisen weer he! ja ik kon je zo snel niet mailen had een belangrijke afspraak ;-)
mam wil je voor mij ook het recept mee nemen van het tentje van de straat waar ik de bonen met bami en rijst altijd ging halen en in de tuin op at. weet je wel! en wil je een ghaneez voor me meenemen dan kan ze me haar weer zo mooi vlechten oja en dan ook nep haar hahaha!!
nou heel heel veel succes ik volg jullie op de voet! meer ik ben trots op je hoor! ja mam ook op jou natuurlijk! hier gaat alles lekker!! kuzzz miss jullie... -
05 Februari 2007 - 07:19
Tries:
Ha mams en mams,
Gaaf om alles te lezen. Jullie maken een hoop mee!
Veel succes nog en we bellen... dikke kuzzz Tries -
05 Februari 2007 - 16:00
John:
hè hè eindelijk wat te lezen. Veel gedaan en nog veel te doen. Komt allmaal goed.
Kuzzzz
John -
06 Februari 2007 - 12:06
Rianne:
Hoi Yvonne en Mary,
Leuk om jullie belevenissen te volgen. Ik kan me voorstellen dat Mary haar ogen uitkeek bij de Chief. Ik hoop dat de gesprekken goed gegaan zijn, en de grond toegezegd is! Vergeet het recept van de jollof-rijst niet aan Habiba te vragen.
Veel succes verder en geniet er van!
groetjes Rianne
08 Februari 2007 - 00:58
Francis En Leni:
Hallo , wederom blijkt dat jullie een grote bijdrage en "betekenis" hebben aldaar. Wat ik uit jullie mailtjes begrijp is het saampjes TOP > heel goed/leuk > MARY knap hoor qua vliegen en gezondheid.
Hulde meiden !! Von en Mar groetjes -
08 Februari 2007 - 16:27
Joke Van Kampen:
Leuk om zo julie belevenissen te lezen. Leef erg met jullie mee.
Mary ik kan je niet bellen mijn 0900 nummers zijn geblokeerd.
liefs Joke -
09 Februari 2007 - 17:24
Marian-ton(camping):
hallo meiden,goed wat jullie daar doen,veel sucses,en wij horen het wel van de zomer als jhon en jij ons komen opzoeken?op de camping natuurlijk.
groetjes marian