Onze grond is nu onze grond, hahaha. - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Yvonne Mary - WaarBenJij.nu Onze grond is nu onze grond, hahaha. - Reisverslag uit Tamale, Ghana van Yvonne Mary - WaarBenJij.nu

Onze grond is nu onze grond, hahaha.

Door: yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne

11 Februari 2007 | Ghana, Tamale

Ja Rianne dat is Wahab, ik kon echt niet meer op zijn naam komen.Vind jij dat ook een goede keus.?
Het nieuwe verblijf van de invalide vrouwen wordt helemaal goed, de vrijwilligers gaan het schilderen zodra het klaar is.
De vrouwen hadden zelf gekozen voor de Ghanese vlag dus nu wordt het zo geschilderd, het kleine hokje waar ze inzaten is van een van de vrouwen die kan nu haar eigen tokootje eindelijk gaan opzetten .

We hebben gezegd dat ook dat geschilderd mag worden, ze heeft knalroze uitgezocht echt heeeeeeeeeeeeel erg lelijk maar ze is er hartstikke blij mee, oke het is haar shoppie.
We hebben de bestelde slippers voor Daan gekocht, alleen hadden ze dus nergens meer roze, Robbert-Jan ik heb je mail pas vanochtend gelezen sorry maar ik heb ze niet kunnen kopen de slippers, had maar gebeld.
Wat we wel hebben is de gordijnstof voor ons nieuwe kantoor, 37 meter, heel leuk.

Het is heel moeilijk om in Tamale, meer dan 2 meter stof van het zelfde te kopen het zijn altijd allemaal lappen.

We zijn naar een schooltje geweest, waar twee vrijwilligers van Vrijwillig Wereld Wijd werken, wij hadden van de kindertjes van Auriga allemaal prachtig gemaakte poppetjes meegekregen, voor de kidz in Tamale, Mary heeft ze uitgedeeld, en zij hebben beloofd als dank voor de kindertjes in Nederland een tekening te maken, die we inmiddels hebben, en die wij aan Eline van Auriga gaan overhandigen.

We hebben bij Hassans thuis een maaltijd gegeten, door Ruhiga en de kokkin gemaakt, heerlijk.

We zijn gisterochtend onze dag van vertrek uit Tamale nog naar onze school geweest dat moest van de aannemer.Om de laatste foto`s te maken. Daarna als een gek naar de airport mooi op tijd met Hassan en Habiba. en natuurlijk onze Piet.
De aannemer kwam nog naar het vliegveld om over de muur te praten, nee dus te duur is te duur.

We zijn trouwens ook nog naar een advokaad geweest het bleek dat onze grond niet helemaal zuiver op onze naam stond.

Ook naar het gerechtshof zijn we geweest om het te echten.

Inmiddels zitten we in het sangrila hotel met een zwembad en een echt bed. heerlijk.
We gaan nu stoppen met schrijven we zullen onze belevenissen verder vertellen als we in Holland zijn.
Ook zetten we dan onze foto`s op deze website, dus wie de school wil zien en de nieuwe grond moet wel naar de foto`s gaan kijken.

Liefs en groetjes van Von en Meer.

• 12 Februari 2007 - 10:41

Daan:

hai moederss,
    fijn dat jullie zo veel mee maken en dat jullie zo veel kunnen doen he! vind het ook wel erg fijn dat ik jullie morgen weer kan aanraken hoor! en perfect die slippers hihi!
    nou meiden goede reis vannacht en alvast welkom in ons kleine bbbrrr landje dikke truien aan hoor hihi!!
    goede reis dikke kuzzz daan

• 14 Februari 2007 - 16:58

Hallo allemaal,

Er komen nog meer foto`s op te staan, over een uurtje of twee.

• 14 Februari 2007 - 20:02

Yvonne:

Aangezien ik onverwachts visite heb gekregen, ga ik morgen verder met foto`s plaatsen.

Groetjes Yvonne.

• 15 Februari 2007 - 20:59

Hallo allemaal,
    Hehe, de foto`s staan erop.
    Veel kijk plezier.
    Mary en ik hebben ook nog wat dingen aan de micro-kredieten veranderd, vandaar alle vrouwen van groep 1, 2, 3, op de foto.
    Ons bord van Kidz Active is prachtig geworden.
    We zijn inmiddels alweer thuis gewent en gaan er weer vol tegenaan.

Ook willen we nog even kwijt dat we het heel erg leuk vonden om door
    ( Manon, Chantal, Patricia en Daniëlle) onze dochters en mannen Peter en John te worden weggebracht, en door allemaal weer opgehaald, inclusief Damian en Senna.

Groetjes van Mary en Yvonne.

• 20 Februari 2007 - 00:56

Lydia:

Jeetjemina wat een berg aan foto's. Ik mag hopen dat jullie die er in Ghana niet opgezet hebben met een snelheid van ongeveer 20 foto's per uur. Maar wat ziet de school er ontzettend mooi uit, echt fris. Wat goed gedaan zeg. Ben echt wel een beetje trots op jullie en Kidz Active! En tja, als ik over Ghana lees of ik zie foto;s begint het toch weer te kriebelen... wie weet.
    Wanneer is de volgende gezelligheidsbijeenkomst in het kantoor?? Als ik de tijd vind kom ik gauw ns langs. Groetjes Lydia

• 31 Januari 2009 - 18:32

Vera:

Beste Von en Meer,

Klinkt allemaal erg interessant wat jullie daar aan het doen zijn. Wij willen ook graag een stukje land in Tamale kopen voor een project en willen graag weten hoe het zit met eigendomsrecht en of je bewijs krijgt dat het jouw bezit is. Kun je mij informatie geven over de procedure en de kosten? Mijn mailadres is verapeters56@yahoo.com.

Alvast hartelijk dank en veel succes met de werkzaamheden.

Groeten,
    Vera

Verslag uit: Ghana, Tamale

Hallo allemaal,

School is klaar en geopend,maar moet gecontroleerd.
En hoe staat het met de electra?

Al met al, we hebben vééééél werk te doen in Tamale, maar we hebben er zin in.

Groetjes Mary en Yvonne,

04 Februari 2009

De woudloop was super

02 Februari 2009

Hans Botel, krokodillen Farm

30 Januari 2009

Jaaaaaaaaa internet hoera

23 Januari 2009

Eindelijk weer een teken van leven.

17 Januari 2009

Weer in Ghana.
Yvonne

Hallo allemaal, Wij zijn Mary en Yvonne, wij zijn al 32 jaar vriendinnen, ook zijn wij beide werkzaam( vrijwilligerswerk) bij Kidz Active. Wij gaan samen naar Ghana, we hebben een heleboel te regelen, zoals, keuken en overdekte eetzaal. School is klaar en geopend,maar moet gecontroleerd. En hoe staat het met de electra? We gaan de micro-kredieten iets veranderen,dus gesprekken met de chief en de vrouwen. We gaan met de aannemer praten, die het nieuwe onderkomen van de invalide vrouwen heeft geboud, over het verplaatsen van de waterton naar de school.. En natuurlijk het weeshuis,dat zou als wij het hadden gerenoveerd worden ingericht door Well Fare, nou dat moet nog steeds gebeuren. Dat wordt een stevig gesprek met directie weeshuis en Well Faren en uiteraard Hassan en Habiba. We hebben twee speeltuinen te plaatsen, we willen kijken voor het opzetten van een creche, en natuurlijk onze nieuwste aanwinst, onze KIDZ ACTIVE LODGE, voor de vrijwilligers van Vrijwillig Afrika, maar ook als gasthuis voor hun ouders en vrienden. Van de opbrengst van het gasthuis, willen we de salarissen bijspijkeren van de leerkrachten, van de Kidz School. . Al met al, we hebben vééééél werk te doen in Tamale, maar we hebben er zin in. Volg ons op deze website, we beloven niet dat er vééél foto`s geplaatst worden, aangezien dat erg veel tijd kost in het internet café, maar zullen wel regelmatig, jullie allemaal op de hoogte houden, van wat we aan het doen zijn. Groetjes Mary en Yvonne,